Hoe leg je laminaat?

Hoe leg je laminaat?
juni 15, 2021 Milan
Laminaat

Ben je van plan laminaat te leggen? Dan doe je er goed aan om je vooraf goed in te lezen over hoe je laminaat op een goede manier legt. Wij helpen je hier graag bij en vertellen je stap voor stap wat jij moet weten voor het leggen van je laminaat. Lees je mee?

Belangrijke tips

Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen aan het leggen van je laminaat geven wij nog enkele belangrijke tips. Zo raden wij aan om altijd net iets meer laminaat te kopen dan je nodig hebt. Tijdens het leggen verlies je namelijk aardig wat laminaat. Wanneer je het laminaat al gekocht hebt is het ook verstandig om het laminaat eerst ongeveer 2 dagen in de ruimte te laten liggen waar je het wilt leggen. Laminaat kan namelijk uitzetten wanneer er sprake is van een temperatuurverschil. Ook doe je er goed aan een ondervloer aan te schaffen. Deze beschermt het laminaat namelijk tegen vocht.

Stap 1. Eerste banen

We gaan beginnen en de eerste banen kunnen worden gelegd. Het beste is om te beginnen in een hoek. Gebruik hiervoor afstandhouders om de lamellen een klein stukje van de muren af te houden.

Stap 2. Vast en wild verband

Ben je bij de muur beland en past een plank niet meer? Dan is het tijd om het te knippen of zagen. Het stuk dat je overhoud kun je weer gebruiken voor de nieuwe baan. Wanneer je gebruik maakt van een vast verband, zorg dan dat elk stukje even lang is.

Stap 3. Laatste baan

Ben je bij de laatste banen beland? Dan is het tijdd om de lamellen ook in de lengte te zagen. Gebruik een slagijzer om de laatste baan goed te bevestigen.

Stap 4. Plinten

Wanneer het laminaat ligt is het tijd voor de plinten.

Laminaat kopen?

Ben je op zoek naar hoogwaardig laminaat van merken als Meister, Hoomline of Ambiant? Neem dan eens een kijkje op de website van Laminaat XXL. Hier vind je het beste laminaat tegen de scherpste prijzen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*